De huidige chateau modellen zijn vervangen door de nog exclusievere Kip kampeerwagens: Kip Shelter, Kip Kompakt, Kip Vision en Kip Greyline

Hieronder het persbericht van Kampeerzaken.nl over de meest recente Chateau caravan modellen van maart 2009:

Kip zal vanaf begin april de eerste nieuwe Chateau caravans bij de dealers af gaan leveren. Het exterieur van de nieuwe Chateau caravans is op vele punten aangepast, waarbij de karakteristieke eigenschappen van Chateau zo goed mogelijk zijn gehandhaafd.

Exterieur
Zo is het voorfront van de Chateau caravans weliswaar geheel gemoderniseerd, maar de bekende Chateau uitstraling met de 3 vensters blijft gewoon behouden. Kip heeft de hamerslag zijwandbeplating voorzien van een stijlvolle design-striping, geheel passend bij de typische Chateau stijl. De ramen zijn uitgevoerd in een iets donkerdere tint.
De achterzijde is voorzien van een geheel nieuw achterpaneel met geïntegreerde achterlichten.

Interieur
Het interieur van de nieuwe Chateau caravans is in een kompleet nieuwe decor-kleur uitgevoerd. De zijwanden en plafond zijn uitgevoerd in een lichte tint, terwijl de meubeldelen in een warme houttint zijn uitgevoerd. De softvormen, de ladefronten, koelkastpaneel en de klep van het TV-meubel worden uitgevoerd in een roomwitte accentkleur.

Ook de tafelbladen en werkbladen worden uitgevoerd in roomwit met een donkere afwerkrand. Het aanrechtblad heeft een graniet uitstraling en is voorzien van een 3-pits gasfornuis en spoelbak. Het nieuwe vloerzeil is uiteraard geheel passend bij de gebruikte interieurkleuren.

Klanten kunnen standaard kiezen tussen de Apero en Apero-bis stoffering, tegen meerprijs kan ook een Atlanta stof besteld worden. Chateau Calista CT krijgt voorlopig vier modellen
Voorlopig zullen er 4 modellen Chateau Calista in de CT uitvoering op de markt worden gebracht, de opbouwmaat varieert van 4 t/m 4.80 meter.

Chateau 400 TZF: Een caravan met een hoektoilet en treinzit aan de achterzijde en een vast dwarsbed met een lengte van 2.10 meter aan de voorzijde. De keuken bevindt zich naast de ingangsdeur.

Chateau 450 FHU: Vast bed met hoektoilet en wasgelegenheid aan de achterzijde en aan de voorzijde een rondzit. De slaapkamer kan worden afgescheiden van het woongedeelte d.m.v. een vouwwand.

Chateau 450 UHF: Caravan in spiegelbeeld van de 450 FHU met rondzit aan de achterzijde en vast bed en toiletruimte/wasgelegenheid aan de voorzijde.

Chateau 480 DE: Ruime dinette aan de achterzijde, middentoilet en 2 een-persoons bedden aan de voorzijde welke, indien gewenst, kunnen worden omgebouwd tot één groot King Size twee-persoons bed. De ruime keuken bevindt zich naast de ingangsdeur.